Festmad til højtiderne

 

Der er mange grunde til at holde fest og gøre noget særligt ud af maden.

Fester er noget vi holder til højtiderne, og hver højtid har sine traditioner for festmad. Det mest fejrede højtider i Danmark er Påske og Jul. Påskedagene byder på festmad med æg og lam.

Fejringen af julen starter for mange allerede i midten af november med julefrokoster, hvor menuen står på sild og snaps, fiskefileter, frikadeller, mørbradbøffer og meget mere. Juleaftens festmad er typisk and, gås og/eller flæskesteg efterfulgt af ris a la mande, og i juledagene går det løs igen med julefrokoster.

Påskefrokost

Påskeugen falder som bekendt forskelligt fra år til år. Man holder traditionelt påskefrokost skærtorsdag eller påskelørdag, mens langfredag er en dag med stille eftertænksomhed.

Når du bestiller påskefrokost ud af huset,  kan du vælge mellem flere forskellige menuer. Nogle foretrækker få enkle retter, andre vil gerne have meget at vælge imellem. Hos Frimann’s gourmet respekteres de danske madtraditioner, men de gode gamle klassikere opdateres helt ned i detaljen til det moderne køkken.

Fest med familie, venner og kolleger

Festmad spiser vi også , når vi fejrer dåb, konfirmation, bryllup og fødselsdag med familien, eller når virksomheden skal markere en åbning, en ekspansion, et jubilæum mv.

Vi kan også lave hverdagen om til en fest. Det er nemt at finde et påskud for at holde en fest;  måske fordi det bare er lang tid siden, vi har set gamle venner? Det er nemt at holde en uformel fest, når man kan få sin festmad leveret udefra. Lækre canapeer er et festligt traktement til den uformelle sammenkomst, hvor serveringen skal være nem, og hvor gæsterne skal spise maden stående.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *