Fransk innovation

Prisen Paris International Concours Lépine er ikke en af de utallige vin-priser. Nej, det er en innovationspris. Vin kan godt vinde, men det er opfindelser generelt, der bliver belønnet med den eftertragtede pris, som er blevet uddelt siden 1901. Tidligere prismodtagere har været ingen ringere end kuglepennen, kartoffelmoseren og dampstrygejernet.

For få år siden landede prisen på verdens første fuldautomatiske faldalarm, Vigi’Fall, og det fortæller ikke så lidt om, hvordan tiderne skifter. Vi lever som bekendt i en tid med en voksende aldrende befolkning. Folk lever heldigvis længere, men føder færre børn end deres mødre. Det giver store demografiske udfordringer, men også muligheder for virksomheder, der lever af at sælge velfærdsteknologi.

CarePartner i Slagelse er en af disse nye fremstormende virksomheder. CarePartner forhandler den prisbelønnede franske faldalarm i Skandinavien.

Den fintfølende teknologi sikrer, at der automatisk udsendes en alarm ved fald. Alarmen er udbredt i den franske ældrepleje og vinder formentlig snart indpas i resten af Europa. I Danmark har man ihvertfald fået øjnene op for den tryghed, alarmen giver ældre borgere og andre med tendens til kedelige fald. Opfinderen Dr Jean-Eric Lundy er ikke bare blevet belønnet for at redde menneskeliv, men også for produktets branding af Frankrig og dets potentiale for den franske økonomi.

Tillykke med den ærefulde pris!

Udover faldalarmen fører CarePartner følgende velfærdsteknologiske produkter:

Mobeli – en tysk serie af greb, der udmærker sig ved sin patenterede sikkerhedsindikator og fleksible anvendelsesmuligheder.

Padycare – sølvbelagte tekstiler til behandling af børneeksem og andre hudlidelser, der kan overflødiggøre behandling med hormoncreme.

DryMed – diskrete, komfortable og vaskbare løsninger på inkontinens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *