Gewurztraminer

Gewurztraminer

I første omgang har vi valgt at have følgende Gewurztraminer på lager:

  • Gewurztraminer 2005
  • Gewurztraminer 2005 (Grand Crus Goldert)
  • Gewurztraminer 2001 (Vendanges Tardives)

Gewurztraminer er den mest kendte Alsace-vin. Den er meget aromatisk og kraftig; frodig, krydret og som regel sødlig. Den intense duft minder om eksotiske frugter som f.eks. mango, roser eller krydderier (Gewurz = krydderier).

Vendanges Tardives (sen høst): Disse vine kommer fra de samme druesorter som i Grand Cru. De høstes når de er overmodne, ofte flere uger efter starten på den almindelige høst. Udover druens karakteristiske duft og smag, sker der en koncentration af mosten og den færdige vin, som skyldes udviklingen af ædel råddenskab.

AOC Alsace Grand Cru (Grand Cru Goldert) gives til vine, som opfylder mange forskellige kvalitetskrav, herunder begrænset produktion, specielle dyrkningsregler, naturligt sukkerindhold, strengt afgrænsede dyrkningsområder samt kontrolsmagning. Etiketten viser altid druesortens navn såvel som årgang og navnet på en af de 50 vinmarker, som har Grand Cru status. Kun Riesling, Tokay Pinot Gris, Muscat og Gewurztraminer kan opnå denne betegnelse. Betegnelsen er forbeholdt specifikke terroirs, der giver vinene en speciel kraftig og autentisk personlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *