Tradition og fornyelse

Vinbønderne i Alsace nyder godt af deres forfædres erfaringer med arbejde i vinmarker og vinkældre. De er traditionsbevidste, men også innovative, når det kommer til teknologiske fremskridt. Samtidig lægges der stor vægt på både sikkerhed, hygiejne og miljø.

Vinbønderne anvender i stigende grad naturlige bekæmpelsesmidler mod skadedyr. Såning og græs og lignende mellem vinrækkerne stabiliserer jorden, så den ikke vaskes bort under uvejr. Pløjning af jorden og anvendelse af kompost gør, at vinplanten får et dybt rodnet. Man er desuden omhyggelig med at observere de forskellige terroirs, så der kommer optimal overenstemmelse mellem jorden og den valgte druesort. Høstdatoerne er også bestemt af hvert terroirs egenart.

Kvaliteten søges uafbrudt højnet. Nogle er grundprincipperne er presning af hele druer, anvendelse af pneumatiske presser, ingen anvendelse af hjælpestoffer samt stadig mindre sukkertilsætning.

Vinbønderne i Alsace fremstiller 160 millioner flasker vin om året – en produktion, som er uhyre væsentlig for Alsace-egnens økonomi. Hvidvinene er blandt de mest solgte AOC-vine i Frankrig. En fjerdedel af produktionen bliver eksporteret, og Alsace-egnens omdømme er dermed stærkt afhængig af de aromatiske og velrenommerede vine.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *