E – Ordbog

Edelzwicker
Blandingsvin fra Alsace. Kvalitetsmærket Vin d’Alsace Edelzwicker AC anvendes til vine, hvor mere end én druetype indgår.

Eftersmag

Når man smager på gode vine, vil man opleve, at vinen bliver ”siddende” i munden, efter man har spyttet ud eller drukket den. En lang og god eftersmag er et udtryk for høj kvalitet Egetræ
Egetræ er den træsort, som egner sig bedst til vinfade. Nye fade afgiver noget af træets garvesyre til den vin, som lagres på fadene.

Egetræsspåner
Nogle vinproducenter bruger spåner af egetræ for at give vinen det egetræsagtige præg, den normalt får ved at blive opbevaret i en ny egetræsbeholder. Man hænger en pose med spåner fra gamle egetræsfade, som er blevet hugget op.

Eiswein
Tysk for isvin. Eiswein er en tysk specialitet, en delikatesse som dog også fremstilles i Østrig og Canada. Druerne skal plukkes fra vinstokkene i frossen tilstand ved minimum syv frostgrader. Da det kun er vandet, som fryser til is, bliver druens sukkerindhold koncentreret i vinen, der hermed bliver meget sød.