I – Ordbog

Iltning
Louis Pasteur opdagede, at ilt har en markant virkning på vin. Vinen forbedrer sin smag ved iltning (f.eks. når den dekanteres), men tager skade af for meget ilt. En flaske, der er trukket op, bør derfor drikkes inden for 24 timer. Sætter man proppen på igen, kan holde 2-7 dage i flasken afhængig af kvaliteten.

Isvin
Eiswein er en tysk specialitet, en delikatesse som dog også fremstilles i Østrig og Canada. Druerne skal plukkes fra vinstokkene i frossen tilstand ved minimum syv frostgrader. Da det kun er vandet, som fryser til is, bliver druens sukkerindhold koncentreret i vinen, der hermed bliver meget sød.

Italien
Et af verdens største og mest komplekse vinlande. Der dyrkes vin overalt i Italien, og der findes utallige lokale druesorter. Der findes klassifikationer (DOC, DOCG), men noget af det bedste (og dyreste) vin er slet ikke klassificeret (bordvin).